Web Analytics
Skip to main content

Livet som kunstner har op- og nedtur

Forestil dig at være Michelangelo i det 16. århundrede. Han var både billedkunstner og skulptør, og han var også millionær. Forskning viser, at han havde opbygget en formue, der svarer til cirka 240 millioner kroner i dag.

De fleste har en forestilling om, at disse berømtheders kunst først begyndte at blive penge værd efter deres død. Men det er ikke helt rigtigt. Dengang gjaldt de samme spilleregler som i dag: For at blive kendt er du nødt til at blive set og have et godt netværk.

Kunst kræver meget af dig

At være kunstner er en unik og spændende karrierevej, men den er også en vej fyldt med op- og nedture. Som kunstner har du friheden til at udtrykke dig selv, men samtidig er det også et fag, der kan være udfordrende.

Manglen på stabilitet og sikkerhed kan være svær for de fleste. For at tjene penge er du nødt til at finde kunder, og det er ikke en udfordring, alle har det lige godt med.

Typisk oplever du succes i en periode, men så møder du stilstand, og det føles som om, du skal starte helt forfra. Det er fristende at give op, eller alvorligt overveje, om kunsten nu også er den rette vej.

Periode med succes er det hele værd

Til gengæld vil en periode med succes minde dig om, hvorfor du er kunstner. Det er som at nå et klimaks efter mange måneders hårdt arbejde. Du laver udstillinger og åbner måske et galleri. Alt går godt for en tid, men så oplever du måske nedgang igen. Som en rutchebane i tivoli går kunstnerlivet op og ned – og det er du nødt til at finde ro i.

Når du vælger kunst som levevej, er du nødt til at kunne lide at snakke med mennesker, dyrke netværk og vise dine værker frem. Hvis du er passioneret og villig til at gøre arbejdet, så kan det føre til fantastiske oplevelser, du aldrig ville få på en helt almindelig 37-timers arbejdsuge.

Dit næste skridt mod en optur

Det kan være svært at se, hvad dit næste skridt skal være, for at blive set. Mulighederne for eksponering er overvældende, og det kan være svært at vide, hvad der vil virke for dig. Mange muligheder kan være lige så hæmmende som ingen muligheder.

Heldigvis har du Vores Kunstneriske Virke lige ved hånden. Her får du hjælp til både eksponering og netværk. Jo mere aktiv du er, jo hurtigere bevæger du dig mod din næste optur. Online synlighed er en investering i dit arbejde som kunstner – og det behøver ikke at være svært.

Styrke vores Fællesskab - Velkommen til at dele

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK