Web Analytics
Skip to main content

Når jazz kommer til udtryk i billeder – mød Simon Cato Spang-Hanssen

Musik kan være en stærk inspirationskilde for billedkunstnere. Det har det i hvert fald været for Simon, der også er musiker. Hans værker er stærkt inspireret af den jazzmusik, han selv spiller på sin tenorsax. Med udgangspunkt i kunstnere som Miró, Picasso og Kandinsky, har Simon fundet sin helt egen stil ved at lade musikken guide sine billeder.

Jazz inspirerer til valg af farver og kontraster, der kan påvirke stemningen i et billede. En inspiration til at skabe abstrakte billeder, der rummer meget mere end et motiv. De er værker, der rummer følelser, liv, kaos og orden på samme tid.

Jazz og abstrakte billeder kan virke frustrerende

Der findes mange forskellige jazzstilarter, men fælles for dem alle er, at deres akkorder er meget komplekse. De kan virke næsten kakofoniske og frustrerende for den utrænede lytter. Sådan kan det også være i dit første møde med abstrakt kunst. Men jo mere du lytter og ser, jo mere begejstret bliver du.

Simon har formået at skabe kaos og orden på samme tid i sine billeder. Du kan næsten kalde dem harmoniske i sine udtryk. På trods af den abstrakte stil, er værkerne i perfekt samklang med jazzens akkorder.

Abstrakt kunst skal indtages i små doser

Hjernen kan lide at blive udfordret, men ikke for meget. Derfor er abstrakt kunst noget vi bør indtage i små portioner. Med tiden kommer vi til at værdsætte både musikkens og billedernes kompleksitet. Simons værker rummer så meget på en gang, at der er nyt at finde, når du går på opdagelse i hans værker.

Når du ser et billede der ikke umiddelbart forestiller noget, så vil din fantasi blive udfordret. Det er din fortolking af kompositionen der bestemmer hvad du ser. Som regel vil billederne give en positiv følelse på grund af de mange farver.

Simons hjemmeside kan du se hans værker, som er udstillet i hans kældergalleri. Du vil hurtigt kunne fornemme, hvordan jazzen og publikums glæde ved skæve toner og improvisation har inspireret hans billeder.

Styrke vores Fællesskab - Velkommen til at dele

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK