Web Analytics
Skip to main content

Idémanden og den kreative kraft bag Vores Kunstneriske Virke

Frank Bormann

0.HE23 LIV plakat

 

Mit navn er Frank Bormann, og det er mig, der står bag Vores Kunstnerisk Virke, både på hjemmesiden og de sociale medier. Her kan du læse lidt mere om mig og hvad jeg brænder for. Det kan særligt være interessant, hvis du er billedkunstner og gerne vil vide, hvem det er, du skal samarbejde med, hvis du opretter en profil her på siden, eller hvis du vil gøre brug af mine kompetencer som WEB-konsulent. Jeg både opbygger og vedligeholder hjemmesider.

Teknik og musik

Jeg er opvokset i Tyskland i en familie, der havde fokus på det logiske og praktiske. Det var derfor naturligt for mig som ung mand at gå i lære som radio- og fjernsynsmekaniker. Jeg var udlært efter 3½ år og havde planer om at læse videre til elektronikingeniør … men der kom en guitar i vejen!

Musik var ikke noget, der fyldte i min familie. Men så var var det, at jeg hørte en af mine klassekammerater spille klassisk spansk guitar. Jeg blev overrumplende forelsket i musikken. Til gengæld havde elektronikken ikke længere den samme tiltrækning på mig. Jeg anskaffede mig en guitar og øvede i time-, dage-, uge- og månedsvis. Musikken var en drivkraft, der fik mig til at knokle for at gøre den til min levevej. Det lykkedes! Jeg kom ind i på konservatoriet i min hjemby, Wuppertal. Siden fortsatte jeg med at uddanne mig til klassisk guitarist på Staatsliches Hochschule für Musik und Theater i Hannover. Undervejs i studiet underviste jeg også andre.

Min interesse lå særligt i barok- og tidlig renæssancemusik, og pludselig tittede den tekniske interesse frem igen, for det måtte da være muligt selv at bygge instrumenter! Jeg kastede mig ud i det og byggede min første ud af ca. 30 lutter. Øvelse gør mester, og efterhånden kunne jeg sælge de instrumenter, jeg byggede. Lars Hannibal er blandt de musikere, der har spillet mange koncerter på en af de lutter, jeg har bygget.

Musik og IT

Jeg flyttede fra Tyskland til Danmark i 1979. I en årrække var jeg tilknyttet musikskolerne i Ringkøbing Amt. Det var i 80erne, at computerne begyndte at blive et værktøj, som almindelige mennesker kunne benytte. Jeg greb denne mulighed og var blandt de første i landet, der lavede nodesatser til musikforlag. Dermed fødtes min interesse for IT, som jeg i 1995 gjorde til min levevej. Jeg blev ansat på Holstebro Dagblads IT-afdeling og blev senere IT-manager på Berlingskes Avistryk i Struer. Her gjaldt det ikke alene om at få teknikken til at fungere, men også om at få tekst og billeder til at fremstå så indbydende som muligt. Denne indsigt fik jeg i høj grad brug for, da jeg igen skiftede spor og blev selvstændig IT-konsulent med speciale i opbygning og servicering af hjemmesider.

IT og billeder

Billeder fungerer som blikfang på en hjemmeside. Derfor skal de placeres bedst muligt, så man får lyst til at blive på siden.

Jeg har altid interesseret mig for billeder. I første omgang var det fotografiet, jeg kastede mig over. Med tiden blev de også et element i mit professionelle arbejde. Jeg ved derfor, hvad der kan få et billede til at vække beskuerens interesse. Der er dog helt særlige krav, når man skal have et billede til at fremstå så indbydende som muligt på en skærm. Derfor er det ofte nødvendigt med en forudgående digital behandling, inden billedet lægges ud på hjemmesiden.

Min interesse for fotografi førte videre til en interesse for billedkunst. På det punkt er jeg dog ikke ydende men nydende. Jeg holder af at lade mig indfange af farver, former, motiver, at afkode værket og lade det vække tanker og fortolkninger. Dette var nok grunden til, at det faldt mig naturligt at indlede et samarbejde med forskellige billedkunstnere. Det begyndte på Færøerne med bl.a. Torbjørn Olsen og Bárður Jákupsson. Siden kom flere til, og ud af dette samarbejde fødtes ideen om Vores Kunstneriske Virke, hvor min livslange sammenfletning af æstetik og teknik får sit eget udtryk til gavn for både kunstnere og kunstinteresserede.

Vores Kunstneriske Virke

Hjemmesiden Vores Kunstneriske Virke og dens søsterside på Facebook er en platform for udøvende kunstnere, primært indenfor billedkunsten. Kunstinteresserede kan surfe på siden og finde de kunstnere, hvis værker falder særligt i deres smag.

Platformen har plads til alle, både professionelle og amatører, anerkendte og ikke anerkendte, fuldtids- og fritidskunstnere. Som professionel musiker er jeg klar over, at der er forskel på, hvad man kan, alt efter om man har øvet sig i årevis eller blot dyrker kunsten som en hobby. Samtidig ved jeg, at talent også har stor betydning for det færdige resultat. Sidst, men ikke mindst, er det en kendsgerning, at folk har forskellig smag. Selvom jeg elsker guitarmusik fra 16-1700-tallet, har jeg ikke ret til at dømme f.eks. moderne pop som dårlig musik. Det er blot forskellige måder at udtrykke sig på, og det samme gør sig gældende indenfor billedkunsten. Her vil én vægte den håndværksmæssige udførelse af værket, mens en anden særligt hæfter sig ved motivet og en tredje lader sig gribe af farvernes samspil, mens en fjerde kan glædes over et værk, der – selvom det ikke nødvendigvis er professionelt udført – vækker nye indsigter. På Vores Kunstneres Virke er der plads til det hele til glæde for både udøvende kunstnere og kunstinteresserede.

Styrke vores Fællesskab - Velkommen til at dele

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK