Web Analytics
Skip to main content

Invitation til udstilling på Fortegården 2024

 I 2024 præsenterer Fortegården en ny og spændende udstilling, der viser kunstnerens særegne blik på det levede liv og menneskelige relationer. Denne udstilling følger kunstnerens tidligere værk og indeholder en række værker, der fokuserer på livet og de spor, det efterlader. Kunstneren formår med sin unikke stil at blande humor, alvor og ærlighed i værker, der inviterer os til at reflektere over vores egne livserfaringer. 

Selvom kunstnerens nye udstilling endnu ikke har fået en specifik titel, er mange af temaerne gennemgående fra hendes tidligere værker. Kunstnerens debutudstilling på Fortegården i 2015 bar titlen ”SPOR AF LIV”, og det var i den forbindelse, at hendes demente og sengeliggende mor kom med den mindeværdige bemærkning: “Gå ikke over livet, der kommer spor!”. Denne sætning har fulgt kunstneren siden og har været en vigtig inspirationskilde i hendes fortsatte kunstneriske arbejde, men den gælder altså ikke for den aktuelle udstilling.

   

OVERBEBYRDET
FORUNDRINGSPARATE
GRUPPEARBEJDE
NYFIGNE
ORENLYD
SAMMENHOLD

 Portrætter på Fortegårdens lange gang 

Som en del af den nye udstilling vises en serie portrætter på Fortegårdens lange gang. Disse værker har allerede skabt stærke reaktioner blandt de første beboere, som har set dem. To af beboerne, begge i kørestol, reagerede umiddelbart med spontane og ærlige udbrud: “De ser da forfærdelige ud!” og “Hvor er de gyselige!”

Mens sådanne udsagn kan virke barske, afspejler de faktisk noget centralt i kunstnerens arbejde. Hendes værker har altid stræbt efter at vise virkeligheden uden forskønnelse – de linjer og rynker, der fortæller historien om et langt liv. I en verden fyldt med idealiserede ansigter og perfektion, ønsker kunstneren at hylde det autentiske og ægte, hvor smilerynker, koncentrationsrynker og andre livets spor bliver til kunstneriske motiver. Det er netop det uperfekte, der gør os menneskelige, og det er denne ærlighed, der har præget hendes kunst.

 

Den store sal: Morliller og Grønne Gruppebilleder 

I den store sal vises to af kunstnerens gennemgående temaer: Morliller og Grønne Gruppebilleder.

 

Morlillerne er en serie værker, som tager udgangspunkt i mennesker, der har forladt arbejdslivet og har fået tid til at fordybe sig i det nære og dagligdags. Disse portrætter skildrer en ro og eftertænksomhed, som kun kommer med alderen. De viser mennesker, der har tid til at fundere over livets små og store spørgsmål – med nysgerrighed og livserfaring som deres følgesvende. Kunstneren formår at fange denne særlige fase af livet, hvor man er afklaret, men stadig åben over for tilværelsens små finurligheder.

 

Grønne Gruppebilleder er en nyere udforskning i kunstnerens repertoire. Denne serie er inspireret af den hollandske maler Johannes Vermeer (1632-1675), som ofte anvendte grønne nuancer til at skabe skygge og dybde i sine portrætter. Ved at anvende en grøn grundfarve og derefter påføre lag af farver, skaber kunstneren en række billeder, hvor menneskelige kroppe er i tæt fysisk kontakt. Den grønne farve skaber en sammenhæng mellem figurerne, samtidig med at deres individuelle relationer og fælles fokus bliver fremhævet. Disse billeder afspejler menneskers nære interaktioner og de følelser, som opstår, når vi deler plads og tid med hinanden.

Den lille sal: Kørestolsakrobatik 

I den lille sal vises en række værker under titlen Kørestolsakrobatik. Disse billeder er inspireret af kunstnerens oplevelser med sin søster, der tilbragte et år på et plejehjem. De tomme vægge og den stillestående atmosfære på plejehjemmet satte kunstneren i gang med at skabe en række værker, som kunne bringe farve og liv til et ellers trist miljø. Billederne viser kørestolsbrugere i dynamiske og næsten akrobatiske positioner. Med disse værker ønsker kunstneren at skabe en følelse af bevægelse og vitalitet, selv i omgivelser, der ellers kan virke fastlåste og statiske.

 

En udstilling om menneskelivets mange spor 

Denne nye udstilling på Fortegården 2024 er en fejring af livet – med alle dets spor og linjer. Kunstneren har en særlig evne til at fremhæve det, der ofte gemmes væk, og gør det til noget smukt og meningsfyldt. Fra de ældre ansigters fortællinger om levet liv til menneskelige relationer fanget i tæt fysisk interaktion, er udstillingen en hyldest til ærligheden og autenticiteten i den menneskelige eksistens.

 

Vi håber, du vil besøge udstillingen og opleve disse værker, som ikke kun skildrer livet, men også opfordrer til refleksion over, hvordan vi selv bærer livets spor.

 

Styrke vores Fællesskab - Velkommen til at dele

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK