Web Analytics
Skip to main content

Sculptur portrait på Florence Academy of Art i Firenze.

VKV Lene Berg 00006

 

På min datters særlige runde fødselsdag blev en gave givet, som fik hjertet til at banke af forventning og glæde: en to ugers workshop i skulpturportræt på Florence Academy of Art i den smukke by Firenze. Det var som om fortiden genopstod på magisk vis, da jeg for syv år siden selv tilbragte seks fantastiske uger på samme akademi for at studere klassisk tegning og oliemaleri.

Vi indlogerede os i en charmerende lejlighed på Via Aretina 219f, kun ti minutters gang fra akademiet. At vende tilbage til disse velkendte omgivelser vækkede minder og følelser fra dengang, da jeg selv var dybt fordybet i kunstens verden her i Firenze.

Workshoppen begyndte med en intens første uge, hvor vi fra 9 til 17 arbejdede ihærdigt. Vi var en broget gruppe på 13 studerende fra Japan, USA, Storbritannien, Skotland og Danmark, hver repræsenterende vores unikke baggrund og kunstneriske tilgang. Vi blev fordelt i fire rum, hver udstyret med vores værktøj og ler, klar til at skabe.

 

VKV Lene Berg 00007
VKV Lene Berg 00013
VKV Lene Berg 00001
VKV Lene Berg 00004
VKV Lene Berg 00011
VKV Lene Berg 00015
VKV Lene Berg 00016
VKV Lene Berg 00009
VKV Lene Berg 00002
VKV Lene Berg 00017

Scenariet var magisk. Et kranie var opstillet i midten, som vi skulle modellere ud fra. Den anden dag kom en kvindelig model om formiddagen, og vi begyndte at forme hendes profil. Langsomt gik vores ler fra at være en flad pandekage til at få form som en fisk, som vi byggede op indefra og ud. Vi målte og placerede kæbeben, ører og andre detaljer, finjusterede i en uendelighed for at opnå det mest realistiske portræt.

Om eftermiddagen skiftede vi til en mandlig model, og processen gentog sig med samme nidkærhed og omhu. Det var en intensiv oplevelse, men utrolig tilfredsstillende, når man så gradvist sit kunstværk tage form under ens hænder.

Efter to ugers dedikeret arbejde lykkedes det os endelig at frembringe to smukke skulpturelle portrætter. Modellerne var imponerede og kunne genkende sig selv i vores værker. Der var en følelse af stor tilfredshed og glæde blandt os studerende. Det var ikke kun en workshop, men en transformationel rejse ind i kunstens verden, hvor vi fik lov til at udtrykke vores kreativitet og dygtighed på en helt unik måde.

At dele denne oplevelse med min datter, der nu var en del af denne særlige arv og kreativitet, gjorde det hele endnu mere betydningsfuldt. Det var som om, at cirklen var fuldendt, og at kunstens ånd levede videre gennem os. Florence Academy of Art i Firenze vil altid have en særlig plads i vores hjerter som et sted, hvor kunsten blomstrede, og hvor vi fik lov til at skabe minder og kunstværker, der vil vare ved livet igennem.

Lene Berg

Styrke vores Fællesskab - Velkommen til at dele

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK