Web Analytics
Skip to main content

Ossur Mohr (Øssur)

– Et kunstværk er altid en proces og en søgen, der også efterlader visse spor i form af teknisk kontinuitet, dynamik og energi, der i mine øjne er et af kendetegnene ved et godt maleri.
482
https://vores-kunstneriske-virke.dk/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/63/ossur-mohr_1676046028.jpeg
Ossur Mohr (Øssur)
Categories:
Billedkunstner
  • Details
  • Map
  • Gallery
Øssur er kendt som maleren, der maler Leirvíksfjeld, set fra Fuglefjord, om og om igen. Men det er en fejltagelse at tro, at han står foran sit vindue og maler udsigten. – Leirvíksfjeld spøger i min bevidsthed, mere som en udefinerlig og dragende kraft, end som noget fjeld. Var det en udsigt, jeg malede, var jeg færdig for længst. Men Øssur bliver ikke færdig, for hele tiden kommer der nye lysglimt og fjeldets, fjordens og himlens farver og form forvandles endnu en gang. Mange opfatter det fortryllede fjeld som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn, men selv føler han sig ikke så bundet af det, som mange nok ville tro. Og det overrasker uden tvivl de fleste, når han siger, at han sagtens kunne male andre steder end i Fuglefjord. – Jeg ved ikke rigtig, hvor interessant, jeg synes, denne diskussion om særlige kunstneriske kendetegn er. I manges øjne ligner mine malerier nok hinanden. Men jeg står ikke og funderer over, hvordan jeg maler eller forsøger bevidst at fremdyrke et bestemt kendetegn. Jeg tvivler faktisk på, om det kan lade sig gøre, for egentlig er mine malerier blot en forlængelse af mig som menneske, så det kan næppe være anderledes.
Type
Billedkunstner

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK