Web Analytics
Skip to main content

Elin Josefina Smith Wolffsen

Elin Josefina Smith har en særlig sans for vildskab. Ikke den kultiverede, køligt akademiske, borgelige vildskab, som kan tæmmes og nydes i små mængder. Men den ægte vildskab. Den rå og utæmmelige vildskab.
637
https://vores-kunstneriske-virke.dk/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/90/ejsw_1697005950.jpeg
Elin Josefina Smith Wolffsen
  • Details
  • Gallery
Hendes værker er blandt meget andet et opgør med pænheden og en måde at søge ind i vildskaben. I hendes kunst er vildskab nemlig noget af selvstændig værdi. Lidt ligesom det var det hos de tyske ny-ekspressionister, Die Neuen Wilden, der søgte vildskaben gennem subjektive, emotionelle formeksperimenter med stærk farvebrug og voldsom penselføring. Men al denne voldsomhed og heftighed, alt dette temperament, eksisterer ikke alene, og forestillingen om kunstnergeniet, der alene skaber ud fra et dybt dyrisk instinkt er en myte . Vildskab findes ikke som kunst uden at tanken involveres – eller - vildskab kan ikke omsættes til kunst uden at intellektet spiller med. På den måde indeholder vildskaben sin egen modsætning i kunsten. Den er ikke bare handling, den er også tanke, den er ikke bare instinkt, den er også fornuft, den er ikke bare natur, den er også kultur. Men det forunderlige ved den ægte vildskab i kunsten er, at den ikke tæmmes ved mødet med sin egen modsætning. Den beholder sin vildskab, måske fordi det modsætningsfyldte er en del af dens væsen.
Type
Billedkunstner
Business location has not been defined

VKV MEDLEMMER

Se præsentationer med billeder og kontaktinfo, - på et landkort

HVEM?

“Vores Kunstneriske Virke”,s medlemmer

følg os på FaceBook

HVORDAN?

Send informationer til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også få hjælp. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

“Vores Kunstneriske Virke” is in collaboration with fish-IT, CVR  49980655. Lunar Bank, 6695-1006858224 - THIS SITE IS DEVELOPED AND MAINTAINED BY WEB-KONSULENT.DK